Go Back   Science Forums Biology Forum Molecular Biology Forum Physics Chemistry Forum > Molecular Research Topics Forum > Protein Science > Western Blot Forum
Register Search Today's Posts Mark Forums Read

Western Blot Forum Discuss western blotting and immunoblot in the western blot forum discussion board. Ask Questions about transfers, blocking, membrane antibody incubation and exposures.


background troubleshootings supersignal femto

background troubleshootings supersignal femto - Western Blot Forum

background troubleshootings supersignal femto - Discuss western blotting and immunoblot in the western blot forum discussion board. Ask Questions about transfers, blocking, membrane antibody incubation and exposures.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-16-2008, 11:22 AM
Pipette Filler
Points: 302, Level: 6 Points: 302, Level: 6 Points: 302, Level: 6
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default background troubleshootings supersignal femto



Hi everybody, this is my first question in this forum! Excuse my english please!

I have been getting problems with my western blots. The blots are very very dirty. The high background is due to the use of SuperSignal Femto from Pierce. I am using a very low amount of protein amb trying to check some MAPK phosphorilated. I have been using primary antibodies from Cell Signal and my 2aries antibodies are from Dako and BD Bioscience. In my test everything is ok but I have no signal in my PVDF mb. Then i decided to use SuperSignal Femto, the most sensitive, and I have a good bands but an imposible background. I have tryed everything:
-different buffers: PBS, TBS, TBS from Cell Signal...
-different membranes: PVDF, nitrocellulose
-different blockade buffers: milk 5%, milk 10%, milk 5%+ BSA 2%, milk 5%+Goat or rabbit serum 2%, milk 10%+1%BSA, milk 10%+1%BSA+1% normal serum...
-different shacking rotors..

Absolutly everything. The best results was obteined using the milk10%+1%BSA blocking buffer, but now the background is higher again.

I am really getting crazy... I need desperately some help...I need this approach to continue with my PhD project and my supervisor is requiring me results... I am very anguished

thanks a lot for your help

Last edited by rauldm81@gmail.com; 09-16-2008 at 11:42 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-16-2008, 05:49 PM
Pipette Filler
Points: 307, Level: 6 Points: 307, Level: 6 Points: 307, Level: 6
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: background troubleshootings supersignal femto

Have you contacted Technical Service from Pierce regarding SuperSignal Femto? Some reps are pretty helpful. Others are not.
Reply With Quote
Reply

Tags
background , femto , supersignal , supersignal pierce , troubleshootings


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Western Blot Background Troubleshooting molecule2005 Western Blot Forum 18 10-07-2010 11:49 AM


All times are GMT. The time now is 05:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2005 - 2012 Molecular Station | All Rights Reserved
Page generated in 0.11697 seconds with 16 queries