| | |||||||
| Register | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
| Forum Chemia Forum Chemia |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
| Witam Założyłem tu w sierpniu temat "Publikacja Prawie Naukowa". Nie wyszedł mi pomysł na czasopismo drukowane więc założyłem web czasopismo, czekam więc teraz na publikacje :-). Strona www trakcie przeróbki i na pewno jeszcze bardzo się zmieni. Sam ją niestety robię choć postaram się co najmniej projekt okładki zlecić artyście. Problem leży w tym, że grafikowi czy webmasterowi trzeba zapłacić zaliczkę i dostaję ............ kota w worku. Nie podoba mi się taka opcja. Wolę zapłacić więcej ale za bardzo dobry produkt czyli muszę jego zaakceptować. Adres web czasopisma [Only registered users see links. ] Potal jest dla Was, nie będzie na nim żadnych reklam ponieważ koszt domeny i serwera nie są takie wysokie. Sam jestem pasjonatem nauki ale moja wiedza jest przeciętna ( studia techniczne za komuny ). Mam 49 lat i to by było tyle o mnie. Na stronie www potem napiszę wymagania odnośnie artykułów. Czasopismo web to dla mnie hobby bo z tego komercji nie będzie. Jak forma web wypali to pomyślimy o tej drukowanej. Artykuł trzeba mi przesłać na ten adres mailowy ale lepiej zobaczyć na stronie www czy jest podany inny. Potem zrobię forum, na którym będzie można podyskutować z autorami tekstów. Jeśli masz więc teorię na temat chemii ale masz obawy o publikację pod własnym nazwiskiem ( np. jesteś naukowcem i nie jesteś pewien swoich racji, są zbyt śmiałe ) to możesz to teraz zrobić w tym web czasopiśmie. Teraz los tego web-czasopisma leży w Waszych rękach :-). Pozdrawiam A -- Wysłano z serwisu OnetNiusy: [Only registered users see links. ] |
|
| |||
| |||
| > Sam ją niestety robię choć postaram się co najmniej projekt Jako czytelnik to stanowczo odradzam rozbudowę graficzną. Długo się to wczytuje, nawet na średnim łączu. Najważniejszy jest dobry intuicyjny układ. Wystarczy możliwość otwierania bardziej złożonych ilustracji. Może w sprawie druku udało by mi się co nieco doradzić. Pozdrawiam |
|
| |||
| |||
| Witam Ten artykuł jest ważny ponieważ można jego zawartość tanio sprawdzić. Nie obalam teorii Einsteina, nie piszę o przestrzenaich 4D czy 5D, czarnych dziurach i innych dziwolągach nie do udowodnienia, że jest na pewno tak jak piszemy. To co napisałem można sprawdzić za kilkaset zł. Tyle kosztuje eksperyment nie licząc pracy naukowców :-). Artykuł "wisi" na [Only registered users see links. ] tytuł artykułu "Hiperdetonacja". Napisałem do znajomego z WAT z prośbą o opinię z tym, że moje zdanie też zawarłem w artykule. Ja sam w to nie wierzę a moje przemyślenia traktuję jako ćwiczenie szarych komórek aby arterioskleroza ich nie dopadła :-) Zachęcam innych do publikacji. Można pisać wszystko co się chce (z nauki) byle autor wykazał staranność w logice myślenia i był otwarty na argumenty. Pro forma adres artykułu [Only registered users see links. ] Pozdrawiam a jakby były pytania to na forum bo na niusach za dużo mielenia :-) Pozdrawiam Arkadiusz O -- Wysłano z serwisu OnetNiusy: [Only registered users see links. ] |
|
| |||
| |||
| On 2009-10-09 20:07:27 +0200, "Arkadiusz" <artykul_naukowyWYTNIJTO@op.pl> said: A czemu w doc? -- DJ PS. przy odpisywaniu na priv usun antyspamowy wpis z adresu |
|
| |||
| |||
| |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
| troche sie nie rozwija |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
| ja weszlem na link Arkadiusza i wyskakuje blad,nieodpala sie link. pozdrawiam |
| Tags |
| czasopismo , dla , nauki , pasjonatów , web |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|
| | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
| swiat nauki | jarjar | Forum Chemia | 7 | 07-19-2007 06:49 AM |
| Czasopismo młodych chemików JoPS | robert przekop | Forum Chemia | 3 | 06-15-2005 01:42 PM |
| Internetowe czasopismo chemiczne | Robert | Forum Chemia | 0 | 06-09-2005 10:02 AM |
| Dzień Nauki | Kazik | Forum Chemia | 0 | 09-03-2004 04:24 PM |
| Czasopismo Chromatographia | Michal | Forum Chemia | 3 | 06-24-2004 08:43 PM |