| | |||||||
| Register | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
| Forum Chemia Forum Chemia |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
| Bardzo dziękuję, U mnie właśnie do tego doszło. :-( Pozdrawiam |
|
| |||
| |||
| Dnia Wed, 10 Dec 2008 12:12:24 +0100, Tomasz Pluciński napisał(a): W tym wypadku raczej Na2CO3 Mozna tez Fernoxem. -- Jaroslaw "Jaros" Berezowski |
|
| |||
| |||
| Bardzo dziękuję. Tylko co mam przemyć? Nie widzę w swojej łazience nic co by było z aluminium. Odsunąć pralkę i zobaczyć co jest z tyłu? Baterie nad umywalką lub wanną? Końcówki rurek przy spłuczce? Klamkę? To nie było moje pierwsze doświadczenie z Kretem, tylko, że tym razem "siłę działania" miał zwiększyć wątek. Przy poprzednich próbach (bez wrzątku) nic się nie zepsuło ani nic nie było przemywane. Z tym, że wtedy jakoś nie było widać takiego (lekkiego) osadu. Pozdrawiam |
|
| |||
| |||
| On Thu, 11 Dec 2008 05:11:38 +0100, Kerry wrote: Ale przeciez NaOH jest swietnie rozpuszczalne. Moze nalezalo uzyc wody ? J. |
|
| |||
| |||
| |
|
| |||
| |||
| On Sun, 14 Dec 2008 12:47:03 +0100, Kerry wrote: Ale przeciez ten czop powinien sie w wodzie rozpuscic, byleby ciepla byla i w duzej ilosci. Owszem - cyrkulacja by sie przydala .. J. |
|
| |||
| |||
| Użytkownik "J.F." <jfox_xnospamx@poczta.onet.pl> napisał w wiadomości news:rut9k41laemm0kkkumeuqf9e371h6jd7cp@4ax.com... Otóż to, cyrkulacja była bliska zeru Poza tym, sam nie widziałem co jest przyczyną, rozkręciłem i okazało się, że to właśnie czop. Stąd wiem, że nie należy przesadzać, jak ze wszystkim -- Pozdrawiam, Kerry |
|
| |||
| |||
| Użytkownik "J.F." <[Only registered users see links. ].pl> napisał w wiadomości news:[Only registered users see links. ]... Nie rozpuszcza się, jest bardzo twarda. Tak bardzo, że nawet grubym śrubokrętem nie mogę tego rozbić. Zakupiona, doradzona tutaj, sprężyna hydrauliczna też okazała się nieskuteczna. Po prostu nie można jej wbić tak, żeby mogła drążyć dalej ten zator. Pozdrawiam |
|
| |||
| |||
| Witam jeszcze raz Pralka z tyłu też nic nie ucierpiała, pomimo, że praktycznie cały tył jest, albo przynajmniej wygląda, na aluminiowy. Natomiast chyba ucierpiał przewód prysznicowy, bo jest jakiś matowy. Także pewne przybory kosmetyczne PLASTIKOWE, jak grzebień, obudowa szczotki itp. też są miejscami matowe, pomimo przetarcia wodą z octem. Ale najważniejsze, że nic się nie stało pralce. :-), jest bowiem nowa i byłoby szkoda. Pozdrawiam |
| Tags |
| kreta , skutki , użycia |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|
| | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
| "zgubne" skutki CO2 (?) | Piotr Woszczyński | Forum Chemia | 35 | 01-19-2009 11:44 AM |
| nawoz akwarystyczny - Co to za reakcja, jakie skutki ?(długie) | Paweł Ignatowski | Forum Chemia | 2 | 01-19-2005 03:14 PM |
| Co na kreta. | Nikt | Forum Chemia | 20 | 08-30-2003 09:23 AM |