| | |||||||
| Register | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
| Forum Chemia Forum Chemia |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
| Użytkownik "ex-rak" <[Only registered users see links. ]> napisał w wiadomości news:erhshh$2dc$[Only registered users see links. ]... Hehe, w przepisy sękowskiego już nie bardzo wierze, co sie udało zrobić to sie udało, ale część przepisów wziął z nieba. Podejrzewam, że wyszukał w jakiejś książce i umieścił od tak sobie, bo może zainteresować młodzież. Nie kryje, że bardzo lubiałęm sękowskiego czytać i chyba dalej lubie do niego wracać, ale bardziej mi sprawia przyjemność czytanie takich pozycji jak boyd, vogel, bielański czy ruzikiewicz. Może nie wszystko rozumiem z 100%, ale wiem, że to co tam znajde, jest pewne w stu procentach. A ww książki sa pisane w bardzo przyzwoitym języku. I takiego Boyda, wole o niebo niż McMurrego, który jak mi sie wydaje jest pisany dla... amerykanów. CheMiK |
|
| |||
| |||
| On 2/21/2007 7:12 PM, CheMiK wrote: Jeśli można prosić, to nazwiska - tym bardziej ludzi bardzo zasłużonych dla nauki lub jej popularyzacji - piszemy wielką literą. A jako że dzisiaj Dzień Języka Ojczystego, zerknij proszę na odmianę czasownika "lubić". :-> Michał -- Michał Sobkowski, Poznań [Only registered users see links. ] "Każdy złożony problem ma proste, błędne rozwiązanie!" [U. Eco] |
|
| |||
| |||
| On 2/21/2007 7:12 PM, CheMiK wrote: Jeśli można prosić, to nazwiska - tym bardziej ludzi bardzo zasłużonych dla nauki lub jej popularyzacji - piszmy wielką literą. A jako że dzisiaj Dzień Języka Ojczystego, zerknij proszę na odmianę czasownika "lubić". :-> Michał -- Michał Sobkowski, Poznań [Only registered users see links. ] "Każdy złożony problem ma proste, błędne rozwiązanie!" [U. Eco] |
|
| |||
| |||
| |
|
| |||
| |||
| Użytkownik "Michal Sobkowski" <msob@falszywy.adres.invalid> napisał w wiadomości news:eri95o$o4v$2@nemesis.news.tpi.pl... Prędzej czy później, wiedziałem, że dostane od Pana taki komentarzyk troche dłuższa dyskusję. Literówki się zadają, przeważnie nie popełniam takich błędów, pewnie shift i alt źle kontaktują CheMiK |
|
| |||
| |||
| Użytkownik "ex-rak" <ex-rak.WYTNIJ@gazeta.pl> napisał w wiadomości news:erihep$1j6$1@inews.gazeta.pl... Dla mnie nauka prawie jak relgia CheMiK |
|
| |||
| |||
| |
|
| |||
| |||
| Użytkownik "CheMiK" <[Only registered users see links. ]> napisał w wiadomości news:eri24g$ncj$[Only registered users see links. ].tpi.pl... [...] I takiego Boyda, wole o niebo niż McMurrego, który jak Boyd ma tę wadę, że niechlujnie pisze mechanizmy reakcji, McMurry tobi to precyzyjnie, ale faktem jest, że w tym ostatnim widać jakiś bałagan mimo porządnego poziomu dydaktycznego. Studiując McMurry'ego chciałoby się poprzekładać materiał, tak aby polepszyć klarowność. Wojtek |
| Tags |
| kwas , malonowy |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|
| | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
| Kwas pirogronowy z acetonu | tantui@poczta.onet.pl | Forum Chemia | 4 | 07-27-2006 08:22 AM |
| Kwas pikrynowy w laboratorium | Michał | Forum Chemia | 5 | 11-13-2004 10:53 PM |
| kwas malonowy | elafan | Forum Chemia | 5 | 07-09-2004 06:38 AM |
| kwas alfa-hydroksyoktanowy | aga | Forum Chemia | 0 | 04-05-2004 09:32 AM |
| Kwas cytrynowy | Piotr K. Olszewski | Forum Chemia | 0 | 09-03-2003 03:54 PM |