| | |||||||
| Register | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
| Forum Chemia Forum Chemia |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
| 1. Jeżeli to niewłaściwa grupa to proszę o sprostowanie. 2. Mój nastolatek dostał Efektowną chemię Sękowskiego i chcemy wspólnie porobić jakieś doświadczenia - i tu problem: gdzie się kupuje (najlepiej wysyłkowo i niedrogo) podstawowe odczynniki i sprzęt do takiej zabawy. Na razie zrobiliśmy pierwsze doświadczenie z elektrochemii przy pomocy blaszek w słoiku po majonezie ale wolałbym młodego nie uczyć na takich prowizorkach. TIA Jacek |
|
| |||
| |||
| > nie uczyć na takich prowizorkach. Witam Mam trochę używanego szkła i różnorodnej drobnicy, najczęściej nie widać, że używane, bo po zlewce czy kolbie nie widać, że coś w niej było :-) kilka kolb różnej wielkości, kilkanaście probówek różego kształtu i wielkości, rurki szklane, jakieć porcelanki, palnik na denaturat i gazowy Meckera, takie różne cuda na patyku :-), menzurki. Wysyłkowo będzie ciężko, bo się potłucze. Nie wiem ile to warte. Pozdrawiam Jacek Siedlce Do wawy czasem jeżdżę, a skąd jesteś? |
|
| |||
| |||
| Dzięki bardzo za szybką odpowiedź ale niestety za daleko (mieszkam w Oświęcimiu a pracuję na Śląsku). Może jednak jakby zawinąc w gazety, to by się nie potłukło? Jacek |
|
| |||
| |||
| Our virtual argument partner - Agent 0700 took the floor and said: Hmm... jakby ubezpieczyć paczkę i wysłać jako ostrożnie szkło. Pokryłbym koszty. Napisz co masz i ile sobie liczysz. -- with kindest regards, Brilliant Shepherd --------------------- |
|
| |||
| |||
| Owinięte w gazety, powkładane jedno w drugie itp. zajmuje małe pudełko po TV. Kiedyś interesowałem się chemią i sprzęt pozostał. Może pyknę fotkę, zobaczycie co i jak i wspólnie z grupą dyskusyjną ustalimy wartość tego. Pozdrawiam Jacek |
|
| |||
| |||
| Poszukajcie na allegro "szkło laboratoryjne" jest spora oferta w niskich cenach. Napiszcie czy skorzystaliście z którejś z ofert, czy mam robić fotkę. Pozdrawiam Jacek |
|
| |||
| |||
| |
|
| |||
| |||
| |
|
| |||
| |||
| Ja chcę kupić parę gramów do domu a nie cysternę Jacek |
|
| |||
| |||
| |
| Tags |
| gdzie , kupić , odczynniki , podstawowe , sprzet |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|
| | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
| Gdzie kupić masło Shea ? | Mateusz Grabowski | Forum Chemia | 2 | 04-08-2006 04:57 PM |
| gdzie kupić | Zdisiu | Forum Chemia | 17 | 08-02-2005 12:14 AM |
| Gdzie kupić odczynniki?? | CZajos | Forum Chemia | 2 | 06-13-2005 01:29 PM |
| gdzie kupić? | Robak | Forum Chemia | 0 | 12-18-2003 08:51 AM |
| odczynniki - gdzie zamiescic ogloszenie? | PM | Forum Chemia | 3 | 10-02-2003 09:57 AM |