| | |||||||
| Register | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
| Forum Chemia Forum Chemia |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
| Proszę o pomysły! wiemy że temp.topn (tt) zwiazku jest skorelowana z jego zawartością "w nim samym". Oto mamy NaCL którego zawartość w nim samym wynosi 99% m/m i jego tt = x1.Mamy techniczny NaCL którego zawartośc "w nim samym" wynosi 95% i jego tt=x2. Oczywiście wskutek ilości zanieczyszczeń x1 bedzie różne od x2 - pojawia sie stad pytanie: Jeżeli na podstawie analizy stwierdzono że związek X jest związkiem X to chcąc zbadać jego czystość oznaczam tt owego X i o ile moja otrzymana wartość tt rozni sie od nominalnej tt danego zwiazku (wart. nominaln. np z literatury - bedzie moja wartoscia odniesienia) to na jaką tolerancję mogę sobie jeszcze pozwolić by stwierdzić " tak ten związek jest związkiem czytsym" - czy istnieją jakieś obiektywne w tej kwestii ktyteria? Lub prościej: Oznaczyłem tt. związku na poziomie np. (133,9 +/- 0,5)C a wartośc nominalna wynosi 134,5 C - czy mogę powiedzieć ze mam związek czysty? dziekuje za sugestie - pozdr pakuszka PS to moje 0,5C to złożona niepewność rozszerzona Uc dla poziomu ufności 95% i liczby stopni swobody 15) -- Wysłano z serwisu OnetNiusy: [Only registered users see links. ] |
| Tags |
| czystość , jego , temp , topnienia , związku |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|
| | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
| Kupie aparat - temp. topnienia | Luke | Forum Chemia | 0 | 11-05-2004 01:32 PM |