| | |||||||
| Register | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
| Forum Chemia Forum Chemia |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
| z czego taki p³yn sie sk³ada, wiem ze sa robione s± na bazie propanolu, butanolu i amoniaku .. czym one sie od siebie ruzni±, dodaje sie czegos wiêcej ?? czy tylko rozcieñcza w wodzie? co wszym zdaniem mo¿e jeszcze rozpuszczac zaschniety tusz ?? pozdrawiam |
|
| |||
| |||
| |
|
| |||
| |||
| wieæ to jest sam amoniak (wiem ze amoniak to gaz, ale chodzi o ten rozpuszczony w wodzie)??? |
|
| |||
| |||
| jezeli dysze sa zaschniete wskazuje to na zaschniecie na amen. raczej pewnie przyjdzie Ci kupic nowy katrige. Ps Ja walcze z udraznianiem 3 lata jeszcze zadnego nie udalo mi sie oczyscic. Zawsze konczy sie to kupnem nowej drukarki. |
|
| |||
| |||
| Dnia Sat, 22 Jan 2005 19:18:15 +0100, Konrad Rokicki <[Only registered users see links. ]> napisał: Witam! Podobno nieżle działa czysta woda + łaźnia ultradźwiękowa. Tak przynajmniej twierdzi facet u którego ostatnio regenerowany kartridz kupowałem. Sprawdź na [Only registered users see links. ] z tego co pamiętam temat był tam dogłębnie wałkowany -- Pozdrawiam! Bruno |
|
| |||
| |||
| owszem tylko tzreba mieæ czyszczarke ultradzwiekowa, czysta woda .. no tez przynosi czasem skutki, ale prawdopodobnie s± jakies specjalne rozpuszczalniki do tuszu, cos go lepiej rozpuszcza niz czysta woda, w istrukcji do trukarki przeczyta³em ¿e jak sie zaleje ubranie to tzreba potraktowac to ch³odna woda i amoniakiem, niektóre udrazniacze zeczywi¶cie pachna amoniakiem, ale czy dodaja tam co¶ jeszcze ... |
|
| |||
| |||
| Dnia Sun, 23 Jan 2005 12:24:33 +0100, Konrad Rokicki <[Only registered users see links. ]> napisał: Przepis na czyszczarke ultradźwiękową (za elektroda.pl) garnek + generator ultradźwięków. Jak to działa w praktyce szczerze mówiąc nie wiem, ale podobno elektronicy stosują to do czyszczenia płytek i elementów. -- Pozdrawiam! Bruno |
|
| |||
| |||
| hmm mo¿esz podac linka ?? ja jako¶ nie moge znale¶.. :-( |
|
| |||
| |||
| [Only registered users see links. ] u gory przycisk SZUKAJ i mnostwo informacji w moim plynie jest zwykla woda z jakims detergentem , alkoholu jak i amoniaku nie wyczuwam choc nie twierdze ze go tam nie ma mnie zaden wklad atramentowy sie nie oparl nie problem jest odetkac dysze problem to usunas powietrze z kanalu przed glowica wtedy tez nie drukuje mimo ze dysze sa drozne . -- Wys³ano z serwisu OnetNiusy: [Only registered users see links. ] |
|
| |||
| |||
| Konrad Rokicki <[Only registered users see links. ]> napisa³(a): "Wanienka ultrad¼wiêkowa w³asnej produkcji" [Only registered users see links. ] FAQ drukarki [Only registered users see links. ] poszpera³em trochê w cenach generatorów ultrad¼wiêkowych i chyba taniej bedzie kupiæ gotow± chiñsk± masówkê (poni¿ej 100zl). W domowych warunkach pewnie lepszych efektów i tak siê nie osi±gnie parê propozycji z allegro: [Only registered users see links. ] [Only registered users see links. ] [Only registered users see links. ] Jak co¶ jeszcze wyszperam to dam znaæ Pozdrawiam Bruno -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> [Only registered users see links. ] |
| Tags |
| druukarce , g³owic , p³yn , udrazniania |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|
| | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
| P³yn do g³owic drukarki | MJ | Forum Chemia | 0 | 08-30-2005 05:27 PM |
| p³yn do udrazniania g³owic w druukarce | 2-D | Forum Chemia | 0 | 01-23-2005 12:56 PM |
| P³yn do ura¿niania g³owic | Ryszard | Forum Chemia | 5 | 11-08-2004 04:25 PM |