| | |||||||
| Register | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
| Forum Chemia Forum Chemia |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
| Witam! Chciałem spytać, czy można robić doktorat z chemii na Politechnice, będąc absolwentem chemii na uniwersytecie? Konkretnie chodzi mi o możliwośc robienia doktoratu po chemii na UŚ na Politechnice w Gliwicach - bo z tego co wiem to na wydziale Matematyki, Fizykii i Chemii na UŚ nie ma możliwości robienia doktoratu z chemii...? Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam! Matys -- Internetowe Wsparcie Chemiczne [Only registered users see links. ] #gg:3147454;tlenID:matys |
|
| |||
| |||
| > Chciałem spytać, czy można robić doktorat z chemii na Politechnice, będąc tak! mozesz robic bedziesz doktorem matematyki lub fizyki :-) i Chemii na UŚ nie ma możliwości robienia doktoratu z chemii...? ? Tylko okreslone jednostki maja prawo nadawania stopnia doktora chemii (nauk chemicznych). Najwazniejsze to znalezc promotora. Pawel |
|
| |||
| |||
| On Thu, 1 Jul 2004 13:00:13 +0200, Pawel Sroka wrote: Miedzy chemia a fizyka roznica sie zaciera, to z jakiejs fizykochemii mozna by sie chyba doktoryzowac. A swoja droga jak potem tytul wyglada ? Inz. chemik mgr ekonomii dr nauk fizycznych hab. z informatyki prof. matematyki ? :-) J. |
|
| |||
| |||
| sa pewne ograniczenia ekonomisty prawdopodobnie nie przyjma na studia doktoranckie z fizyki! :-) Pawel |
|
| |||
| |||
| Matys wrote: Znam absolwenta Politechniki Śląskiej który robi doktorat na chemii na Uniwersytecie Śląskim więc podejrzewam że na odwrót tez jest to możliwe. Jest możliwość robienia doktoratu z chemii, oficjalnie wszystkie formalności przechodzą jednak przez Instytut Fizyki, w Instytucie Chemii doktorantów jest dość sporo. pzdrwm skorz |
|
| |||
| |||
| On Thu, 1 Jul 2004 15:31:49 +0200, Pawel Sroka wrote: Na wroclawskiej AE chemia stala mocno, wiec kombinacja wcale taka niewykluczona. Poza tym w doktoracie promotor najwazniejszy :-) J. |
|
| |||
| |||
| W wiadomości: [Only registered users see links. ], obywatel(ka) nazywający(ca) siebie: skorz <skorzbezspamu@pf.pl> oznajmił(a) wszem i wobec: [ciach] Uff - to dobrze stronach www? Z lektury ich strony wynika że doktorat możliwy jest tylko z Fizyki albo z matematyki - o chemii ani słówka - no ale dobrze, ze są przynajmniej uświadomieni ludzie na pl.sci.chemia.. Dzięki za odpowiedz, chodź moje pytanie było raczej trochę "wybiegające w przyszłosć" bo jutro dopiero mam egzamin na chemię na UŚ.. 100 miejsc - więc nie powinno być problemu.. Pozdrawiam serdecznie! Matys -- Internetowe Wsparcie Chemiczne [Only registered users see links. ] #gg:3147454;tlenID:matys |
|
| |||
| |||
| Nie dalej jak 2004-07-01 17:05, J.F. napisał: Przychodzi wilk do zajaca i pyta sie: - Zajac co piszesz? - Prace doktorska: "Zajac najbardziej drapieznym i krwiozerczym zwierzeciem polskich lasow". Oz ty - powiada wilk i rzuca sie na zajaca. Zajac ucieka w krzaki, slychac odglosy walki, trzask lamanych kosci. Po chwili wybiega poodzierany ze skory wilk z obledem w oczach, a z krzakow wychodzi niedzwiedz i mowi do zajaca: Mowilem ci - nie jest wazny temat. Wazny jest promotor. PS Wersja zamieszczona na stronie Tomka Plucińskiego podoba mnie sie bardziej ;-) [Only registered users see links. ] Pozdrawiam, Krzysiek Jakubiec -- "Dziwny ten świat, świat ludzkich spraw" (Cz. Niemen) |
|
| |||
| |||
| > Dzięki za odpowiedz, chodź moje pytanie było raczej trochę "wybiegające w na problemy zaczynaja sie w trakcie ... ....jakies sprawozdania... ...zaliczenia.. ... egzaminy... powodzenia Pawel PS moze Cie, na tych studiach, calkiem nie zniecheca do chemii! :-) |
| Tags |
| chemii , doktorat , polibudzie , uniwerku |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|
| | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
| robić doktorat z chemii czy nie robić. oto jest pytanie... | Agatek | Forum Chemia | 12 | 09-22-2004 05:27 PM |